Home > Failed To > Xsane Failed To Start Invalid Argument

Xsane Failed To Start Invalid Argument

Contents

Not the answer you're looking for? I am running 10.04, it was working fine in 8.04 Alen Milincevic (alen-milincevic) wrote on 2010-09-24: #27 Regarding "'artec_eplus48u", here is the manual working solution for Ubuntu 10.10 (possibly also applicable I have a low-end USB scanner branded as Memorex on the cover and as Memorex MEM48U on the bottom of its case, but it was reported in the lsusb output as If there is not any, create the new file /etc/udev/rules.d/49-sane-missing-scanner.rules, with the following contents: ATTRS{idVendor}=="vendorID", ATTRS{idProduct}=="productID", MODE="0664", GROUP="scanner", ENV{libsane_matched}="yes" Save the file, plug out and back in your scanner and the have a peek here

Now I can scan! :) –jja Oct 25 '14 at 3:07 It didn't fixed it for me –Natim Apr 7 '15 at 11:46 Worked perfectly for me Edit--that's in a couple of other steps as well. Ultimate Australian Canal Does the ISS have a rotational motion in addition to its translational motion? In ScanLIte, I can only see the output from integrated webcam. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2211183

Xsane Failed To Open Device Invalid Argument

But most likely the problem is that the file is not there, you need to add it. Adv Reply March 16th, 2014 #3 Pieman15 View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Sep 2012 Beans 23 Re: Xsane Invalid Arguments Code: dpkg So, I can't be sure, but I'm wondering if it's a kernel-update issue or a library-update issue??? I don't know if it will work or not, but it'd be nice to be to fix this problem on the fly w/o having to reboot or physically move the scan.

I did in fact resolved the problem, but before your post... Same results as root and user. Try scanimage -L and read the backend's manpage. # Not checking for parallel port scanners. # Most Scanners connected to the parallel port or other proprietary ports # can't be detected Xsane Failed To Open Device Brother Other options listed did not prove helpful.

Any ideas? Since this answer is unverified and only slightly better than "buy a better scanner" I'm going to leave the question open. –virtualxtc Mar 12 '14 at 8:40 1 In my http://hplipopensource.com/hplip-web/index.html FEDORA: http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/distros/fedora_core.html Command to check HP # hp-check -b creates output file hp-check.log I would install hplip from yum YUM VERSION hplip-3.10.2 DOWNLOAD VER hplip-3.10.5 look at what the difference http://askubuntu.com/questions/389636/invalid-argument-brother-scanner-not-working-after-upgrade-brscan2-driver None of them caused the scanner to work as a user.

Martin Pitt (pitti) on 2007-07-16 Changed in sane-backends: assignee: pitti → nobody Ingo Gerth (igerth) wrote on 2008-04-08: #20 I want to report that my scanner, a HP PSC 1350 stopped Sane-pixma rik (rikkroondijk) wrote on 2010-01-30: #21 this is what I get rik@rik-desktop:~$ lsusb Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Thanks. If you expected something different, make sure that # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.

Failed To Start Scanner Invalid Argument Xsane Ubuntu

Davias (davias) wrote on 2010-05-28: #35 +1; read everything and tried everything (ubuntu 9.10 amd64, it was working with 9.04) scanimage: open of device gt68xx:libusb:001:009 failed: Invalid argument tried also with and all following it. Xsane Failed To Open Device Invalid Argument Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Xsane Failed To Open Device Pixma So, I uninstalled the 32bit Epson > drivers/software and then installed the correct 64bit version.

Read more... navigate here Any help? So, I guess the use of the USB 2.0 hub is a non-issue. As long as you can track down the file, you can add it. Xsane Invalid Argument

Good try, though. Notice that each stanza has a line like the following: option artecFirmwareFile /usr/share/sane/artec_eplus48u/Artec48.usb Add the Needed Firmware File Do you have that file? According to the hplip pages, it's supported. http://1pxcare.com/failed-to/ubuntu-xsane-failed-to-open-device.html Subscribing...

Troubleshooting See also: SANE/Scanner-specific problems Invalid argument If you get an "Invalid argument" error with xsane or another sane front-end, this could be caused by one of the following reasons: Missing Scanimage Open Of Device Failed Invalid Argument smr5421st June 2010, 04:02 AMOk, I was curious, and Lo! The file /etc/sane.d/artec_eplus48u.conf must be modified.

PASS scanimage: stepped read, 16 bytes...

  • e.
  • I am open to suggests in the mean time.
  • Add the following two lines to the end of the device list, before the line # The following rule will disable ... # Brother scanners ATTRS{idVendor}=="04f9", ENV{libsane_matched}="yes" Unplug webcam from the
  • SDCZ2 Cruzer Mini Flash Drive (thin) Bus 008 Device 001: ID 0000:0000 Bus 006 Device 001: ID 0000:0000 Bus 005 Device 002: ID 04b8:0119 Seiko Epson Corp.
  • Once you # found the scanner devices, be sure to adjust access permissions as # necessary.
  • smr5419th June 2010, 03:38 AMDoes scanimage -L show the scanner?
  • Open the file /etc/sane.d/.conf.
  • Read more...
  • On Mon, Mar 8, 2010 at 7:05 PM, Doug Morse
  • however, after connecting via USB, I still get the exact same problem (in 12.10): scanimage: open of device brother2:net1;dev0 failed: Invalid argument Matthew Carpenter (matt-eisgr) wrote on 2013-06-19: #51 This has

http://www.xsane.org/ || xsane Note: Scanning directly to PDF using XSane in 16bit color depth mode is known to produces corrupted files and a note in pacman output warns so. 8bit mode STILL no joy. failed to open (Invalid argument) checking /dev/sg2... Ubuntu Install Scanner any help/ suggestions ?

failed to open (Invalid argument) ... [checking /dev/sg[3-y], same error mesage...] ... Scanning via my MFC-420CN had been working in Ubuntu and Linux Mint installs up though Olivia and Oneric. Big thanks to you for your time and effort. http://1pxcare.com/failed-to/xsane-failed-to-open-device-brother.html Recall that this same setup works fine in Fedora Core 5 and OpenSuse 10.1 RC1.

Are airlines obliged to notify ticket cancellations due to no-shows? Scanner works great with both ScanLite and Scanner Utility but not XSane. But now I'm getting "Failed to open device `v4l:/dev/video0': Invalid argument" Tzadik Vanderhoof (tzadik-vanderhoof) wrote on 2009-11-15: #10 OK, it looks like v4l:/dev/video0 is refering to my webcam, so the sane A few rebus puzzles What does Joker “with TM” mean in the Deck of Many Things?

Firmware name might diffe, keep that in mind. Memorable ordinals Equation system with two unknown variables undo a gzip recursively ​P​i​ =​= ​3​.​2​ Why are Zygote and Whatsapp asking for root? If you aren't getting that screen, it seems to indicate that it only detected the webcam. (You could always try a scan once sane opens and see if it *did* get You can access your network-enabled scanner from a remote Arch Linux workstation.

LifeCoach project How to tell my parents I want to marry my girlfriend Valgrind is not showing invalid memory access with incorrectly used c_str() more hot questions question feed about us Can I provide anything else? On reboot this morning, I can scan as sudo. share|improve this answer edited Aug 22 '11 at 12:44 answered Dec 12 '10 at 17:35 Flow 5031822 add a comment| up vote 0 down vote accepted This is described in a

I'll post my results when I get around to doing that. Can we please get a backdated version of libsane until it once again becomes sane? If you need further information, please don't hesitate to contact me. make: *** [cupsext_la-cupsext.lo] Error 1 [theAdmiral@localhost hplip-3.10.5]$ Things were going pretty good.

ingo@ingo-laptop:~$ sudo scanimage -L device `v4l:/dev/video0' is a Noname USB 2.0 Camera virtual device device `hpaio:/usb/psc_1300_series?serial=MY44KDF06B9F' is a Hewlett-Packard psc_1300_series all-in-one ingo@ingo-laptop:~$ sudo scanimage -T scanimage: open of device v4l:/dev/video0 failed: If you click on that, you will get a dialog box with taps along the top. For more information, see saned(8). I went into Synaptic and removed xsane and its dependencies, then installed older versions from source.